برخلاف دیگر برندها که سعی میکنند پرچمدارانشان را سالی یکبار معرفی کنند، سونی در یک سال دو پرچمدار معرفی کرده است. امسال نیز این شرکت بهجای دو پرچمدار سه پرچمدار دارد؛ +Z3 که در نیمههای سال 2015 معرفی شد و Z5 و Z5 Premium که پرچمداران آخر سال سونی هستند.شکل ظاهری Xperia Z5 مشابه طراحی گوشیهای قبلی سری Z است و گویا فعلا نباید انتظار داشته باشیم سونی طراحی پرچمدارانش را بهطور کلی عوض کند. ضخامت گوشی نسبت به پرچمدار قبلی سونی، یعنی Z3+، کمی بیشتر شده و علاوه بر این وزنش هم حدود 10 گرم بیشتر از Z3+ است. در جلو گوشی شاهد صفحه نمایش 5.2 اینچی هستیم که با پوششoleophobic محافظت میشود.
کمپانی سونی مدتی بود که محصولی مدعی نداشت و اسمارت فون اکسپریا Z5 پرچم را از سونی اکسپریا Z3 گرفت. اگر با خانواده ی اکسپریا آشنایی داشته باشید قطعاً می دانید که یکی از خصیصه های برجسته در این خانواده طراحی OmniBalance می باشد که اکسپریا Z5 نیز از آن بی بهره نیست.
در وجه های اطراف گوشی فریم (قاب) فلزی قرار دارد که زیبایی آن را دو چندان کرده است. در سمت راست گوشی طبق معمول می توان کلید های فیزیکی از قبیل ولوم، پاور، حسگر اثر انگشت و کلید دوربین را مشاهده کرد. اسمارت فون سونی اکسپریا Z5 همانند پرچم دار قبلی (Z4) از قابلیت ضد آب بودن برخوردار است. به عبارتی فنی تر، اسمارت فون اکسپریا Z5 دارای گواهینامه های IP65 و IP68 می باشد.
این اسمارت فون از یک صفحه نمایش ۵٫۲ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ بهره می برد. با یک حساب سرانگشتی می توان دریافت که تراکم پیکسلی این محصول ۴۲۳ پیکسل بر اینچ می باشد.
در زیر صفحه نمایش نسبتاً راضی کننده ی اکسپریا Z5 می توان یک پردازنده ی هشت هسته ای اسنپ دراگون ۸۱۰ با معماری ۶۴ بیتی یافت. لازم به ذکر است که چهار هسته ی این پردازنده از نوع Cortex A53 و چهار هسته ی دیگر از نوع Cortex A57 می باشد.
در حوزه ی حافظه، اسمارت فون نام برده شده می تواند یک مدعی محسوب شود. چرا؟ چون اسمارت فون اکسپریا Z5 از ۳ گیگابایت حافظه ی رم (RAM) و ۳۲ گیگابایت حافظه ی داخلی بهره می برد. جالب تر از آن هم وجود یک سوکت حافظه ی جانبی میکرو اس دی در کنار حافظه ی داخلی ۳۲ گیگابایتی آن می باشد.